estrellademar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Huidplekje

  Al jaren heb ik een plekje in mijn gezicht. Eerst leek het een soort plat vetbultje. Niet opvallend ofzo maar het zat er wel.

  Destijds (2010/2011) naar laten kijken maar de toen dienstdoende arts wuifde het weg. Niets aan doen, lekker laten zitten, zo klein, etc.

  In de loop der jaren, wanneer weet ik niet precies meer, is het plekje veranderd. Het is niet meer een soort plat vetbultje maar een donker geworden vlekje. 

  Wat ik regelmatig insmeer met tea tree oil of citroen(olie).

  Toen J laatst naar de dokter moest heb ik naar het plekje laten kijken.

  Tja, kijken, je raadt het al, dat werd al snel een enkele reis dermatoloog.

  Vorige week was ik bij de dermatoloog.

  Die begon meteen, na een blik met een vergrootglas op het vlekje in mijn gezicht, over snijden, litteken van 2 cm. Eventueel bestralen (nee dank u) of laseren als dat mogelijk was. Ze zou een orienterende afspraak laten maken bij de plastisch chirurg zodat ik mijn licht op kon steken. En ja, ze zag nog een plekje in mijn gezicht, die kon tzt met stikstof behandeld worden. Over een halfjaar in ieder geval een vervolgafspraak om te kijken hoe het ervoor staat met de vlekjes en de plekjes. Voor de rest was alles in orde. En o ja, ik kon een formulier halen bij de balie over het vlekje in mijn gezicht.

  Ik was overdonderd. Hoezo snijden? En litteken van 2cm? Voor dit kleine plekje??? Echt niet!

  Volgens de dermatoloog was het plekje trouwens een goedaardige vorm van kanker. Niks om van te schrikken, ik kan er honderd mee worden (zou leuk zijn) Maar toch beter om weg te halen.

  Ik fietste weg naar werk. Was eerst van plan om naar huis te gaan maar dat zou de kwestie toch niet veranderen. Dus werd het werk. Een goede afleiding. 

  In de avond las ik het formulier. Mogelijkheden voor behandeling o.a. zalf. Zalf? Daar had ze het helemaal niet over gehad. Waarom niet? En waarom moest het eigenlijk weg als het toch goedaardig is. Afijn, genoeg vragen voor........een telefonische afspraak.

  Opvallend nog: een dag na mijn bezoek aan de dermatoloog lag er al een brief in de bus voor de afspraak met de plastisch chirurg op 5 juni.

  De telefonische afspraak met de dermatoloog was op 4 juni. Ik begon over de zalf. Plekje al 'te groot'. Weghalen omdat het op zeker gaat groeien (ondanks dat het er al 7 of 8 jaar zit) en ik er dan last van ga krijgen.
  De dermataloog had voor zichzelf ook nog eens het gesprek van vorige week gerecapituleerd en stelde voor, om een biopt te doen zodat we zeker zouden weten wat het nu is. En op basis daarvan een behandelplan op te stellen. Dat leek mij ook de beste optie. Het kon na het gesprek met de plastisch chirurg. Laat die maar staan zei ze, dan heb je in ieder geval informatie. Okee. 

  Dus gister....ik naar de pc. Die me begroette met een boks. Tja, je hebt types.....en types. Vond het toch een beetje vreemd om als bijna 54 jarige een boks te krijgen van iemand die misschien net zo oud is als ik (lastig in te schatten). Ik moest gaan zitten. Wijs het plekje eens aan zei hij. Nou, als u dat niet ziet, dan kan ik beter gaan zei ik (wat was dat nou weer voor een rare vraag). Hij verklaarde dat er meerdere plekjes in mijn gezicht zaten (nou zo erg is het nou ook weer niet, men, mag ik ook ouder en vlekkeriger worden misschien?!). Ik wees het plekje aan. Toen hij hoorde dat er nog een biopt moest komen was hij even in zijn wiek geschoten (wat deed ik dan hier) maar daarna herstelde hij zich en zei: tja, als je voor een biopt gaat kun ik ook net zo goed nu het plekje wegsnijden (precies langs de randen) en als het verder niks bijzonders is bent u er vanaf. Als het wel iets bijzonders is moet het opnieuw en dan ruimer. 

  Hij zag mijn aarzeling en zei, loop maar even mee naar de dermatoloog dan gaan we even overleggen.

  Dus wij naar beneden. Ik moest wachten en hij ging overleggen met de dermatoloog. Na 5 min kwam hij de kamer weer uit en zei: zij gaat je zo even bijpraten. En weg was ie.

  Eenmaal opnieuw tegenover de dermatoloog werd het me toch allemaal iets te veel en ze vroeg me waar mijn emotie vandaan kwam. Na uitleg over mijn moeder begreep ze het. We bespraken de opties: precies weg laten snijden of toch eerst een biopt. We kozen voor het laatste. Als de biopt verder niets uitwijst kan ik het laten zitten zoals het zit. Mocht het anders zijn kan ik het alsnog weg laten halen. Betekent wel 2x een behandeling maar nou ja, dat is dan maar zo.

  De biopt viel mee, al was het verdoven geen pretje. En de napijn....toe maar. Te doen. De pleister in mijn gezicht: wel opvallend maar ja, dat kan nou eenmaal niet anders. Vanochtend heb ik wel twee afplakstripjes weggehaald, iets minder volumineus nu en goed te doen. Het moet 2 dagen blijven zitten. Er zit een hechting in het wondje, die mag er na maandag uit.

  Over 2 weken is de biopt bestudeerd en word ik gebeld voor de uitslag.

  Zo ver is het nog niet. Eerst maar weer NU. En het mooie weer buiten.

  xxx

   

   

   

   

   

   
  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl