estrellademar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Strong-willed

  Nou dat klinkt wel toch. 

  Om maar even een stempel te drukken op.

  Na dit weekend was ik het helemaal zat, echt helemaal zat. 

  Maandagochtend ging het mis, een enorme clash. Ik ben nog met haar meegefietst naar de bso, tot aan het hek. Ga je niet mee? Nee, ik kan het niet. Je bent groot genoeg om zelf naar binnen te gaan. Fijne dag. En ik ben zonder nog maar een moment om te kijken weggefietst. In tranen. Naar huis want ik was niet in staat om naar kantoor te gaan, ik moest mezelf eerst bij elkaar vegen. 

  Afijn, na deze clash, ben ik ten einde raad gaan zoeken op internet, op zoek naar IEMAND die mij kan helpen, en nou ja, via van alles en nog wat stuitte ik op de term strong-willed oftewel, een kind met een hele sterke eigen wil. Met bijbehorende tools. 

  En een ervan is: autonomie geven. Ja........raar maar waar, maar als dat is wat werkt word ik ter plekke heel gelukkig.

  Oftewel: gewoon doen zoals ze op de bso en school ook doen. Geef het kind keuzes, autonomie, het gevoel dat ze gehoord en gezien wordt, en voila, je hebt geen kind meer aan ze.

  Aan het einde van de middag haalde ik haar op bij de bso. We hadden vervolgens een goede avond en een soepele ochtend. Vanochtend ook nog een spontane spijtbetuiging van haar kant......

  Vandaag geen Efteling. Dat had ik wel zo gepland maar ik kon het gewoon niet opbrengen. Dat doen we een andere keer. Zij is nu lekker op de bso, bikini mee, komt helemaal goed. En ik ben aan het werk, ook prima zo. De school is weer levendig met alle leerlingen. 

  Misschien iets te optimistisch maar ik type het hier toch maar neer: als die tools werken en ik daar mijn best voor doe (met veel geduld) dan, nou dan gaan we elkaar gewoon weer lief vinden. En daar ga ik voor.

  X

   


  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl