estrellademar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Verkeerde knop

  Er zijn van die dagen, momenten, vreselijk.

  Eerst al dat gezeur over die strandbal. Niet in de kamer J. Hoezo? (nieuw stopwoord hier in huis, van J dan). Nou dan steek ik de riedel maar weer af. Spullen die omver kunnen gaan, bal is voor buiten etc. Het is niet aan haar besteedt. Ze vindt het maar stom en begrijpt niet dat ze niet in de kamer mag ballen met de strandbal. Ga maar boven in je eigen kamer met je strandbal dan kun je daar dingen omverstoten zeg ik haar. Mopperend en met een zuchtend okee laat ze de strandbal met rust.

  Hoe vaak ik die riedel al niet heb afgestoken? Geen idee. Vaak.

  Vervolgens gaan we eten. Maar J heeft helemaal geen zin om te eten. Dat blijkt wel. En bij mij is het zo op want ik had reuze trek. Ik had een wit broodje. Dat wilde J ook. Okee, kreeg ze de helft. Vervolgens ziet ze, als ik alles al op heb, dat ik yoghurt pak. J wil ook yoghurt. Eerst je brood, dan yoghurt zeg ik haar. Fout he. Hakken in het zand. Dus dat wordt een dingetje. Ze begint te mopperen op het witte broodje. Het is hard en ze kan het niet snel eten. Dan neem je het bruine broodje zeg ik haar. Daar begint ze dan aan maar niet boven haar bord, maar gezellig omgedraaid op een stoel zodat alle kruimels op de vloer vallen. Ai. Verkeerde knop. Doe nou boven je bord eten J. Hoe vaak heb ik dat nou al gezegd? En ga recht zitten, op je beide billen. Mopper de mopper van haar kant. Na een paar kleine hapjes komt het volgende argument om niet het brood op te eten. Ik zit vol zegt ze. Niet zeuren J, je moet goed eten, stelt niks voor, ik heb het al op, peanuts.  Maar nee, ze houdt vol dat ze vol zit, terwijl ze pas een paar happen van het halve witte bolletje op heeft en 2 kleine hapjes van het bruine broodje. Ik draag haar aan om in mogelijkheden te denken. Bijvoorbeeld om dan straks in de auto nog iets te eten. Maar dan ook wel doen want aan lege beloftes hebben we niks. In ene stelt ze voor om dan nog 1 hap van het halve witte broodje te eten (en dan is het ook op) en dan het bruine broodje onderweg. Dat verraste me want ze had zitten mopperen op dat witte broodje dat het zo hard was en dat ze het niet snel kon eten etc. Okee. En vervolgens propt ze de hap weg om yoghurt te gaan pakken. Je zat vol J, weet je nog?! Ik snij het bruine broodje door de helft en vindt dat ze de helft met de happen eruit nog moet opeten. Weerstand. Ik ben het in ene zo zat dat ze van mij niet meer hoeft te eten. Spullen pakken dame en wegwezen. Ik vraag niks bijzonders van je, elk kind moet eten en recht zitten en vooral niet smakken, als dat al teveel is heb ik er meer dan genoeg van. Dus, hup, nu in de auto en snel een beetje dan heb ik tenminste daarna rust.

  En zo geschiedde. 

  Het werd geen leuk tochtje naar het vriendinnetje. Die liever thuis speelt. Elke keer komt er wel een belofte dat ze een keer bij ons komt spelen maar tot nu toe komt daar dus helemaal niks van. Onderweg ga ik los. Ga maar meteen een week logeren bij je vriendinnetje zeg ik J. En: heb je het naar je zin zo? Blij dat je het voor elkaar hebt zo met je gedoe over het eten? Voor de zoveelste keer krijg ik een belofte dat ze wel kan luisteren en dat ze normaal kan doen. Ja ja, dat heb ik vaker gehoord. Gaat niet meer lukken inmiddels. Dus eenmaal bij het vriendinnetje: geen kus, gewoon uitstappen, deur dichtdoen en bye. Ik ben spijkerhard. Maar hoe laat kom je me dan ophalen vraagt ze nog maar mijn blik is genoeg voor haar om toch maar de deur dicht te doen. En ik rij weg. Nee, scheur weg. Ze zoekt het maar uit. Voor nu.

  De gewenste rust kan ik natuurlijk wel vergeten want zo werkt het niet. Spijt, tranen, kwaad op mezelf (toch weer op dat knopje laten drukken en mezelf verliezen). Hoezo unconditional love en hoezo positief denken en hoezo voornemen om rustig te blijven?

  Gewoon vet in mijn eigen valkuil gevallen. Diep.

   

   


  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl