estrellademar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Stavaza

  Leuke term he, soms weten mensen niet wat het betekent (zoals gister bleek tijdens de MR vergadering). Gewoon. Stand van zaken :-)

  Sinds gister is mama in het verpleeghuis. Ze was er doodmoe van. Begrijpelijk. Ik vond het reuze spannend allemaal.

  Sinds maandag jl. is papa in het bejaardentehuis. Het gaat goed met hem. Fijn!

  Vannacht droomde ik over mama. Dat ze haar gebit weer in had en de lakens uitdeelde (so to speak). Dat er een lijstje boven haar bed hing waarop afgevinkt kon worden of ze voeding had gehad ja of nee. Dat ze mij riep om iets te pakken en aan haar te geven.

  Bizar.

  Of misschien ook niet.

  Want de afvinklijst hangt er echt, dat hoorde ik van mijn zus gister. Het gebit dat lukt helaas nog niet maar wie weet komt dat nog. Belangrijk voor nu is dat mijn moeder aansterkt anders valt er niet zoveel te revalideren. Ze is afgevallen in het ziekenhuis ondanks de check en dubbelcheck op het geven van voeding. Helaas ging dat nog wel eens mis. Frustratie bij mijn moeder, frustratie bij mijn zus. Hopelijk gaat het hier wel goed. De tekenen zijn er wel naar dus dat is mooi.
  Ze ligt alleen op een kamer, net als iedereen. Dat is niet zo fijn maar als het goed is gaat ze meedraaien in het ritme van koffiedrinken, eten (wat heet), theedrinken, gezelligheid, etc zodat ze en uit haar kamer is en uit haar bed is.
  En revalideren natuurlijk als ze weer een beetje op krachten is. 

  Dit weekend ga ik weer heen. Kijken bij papa hoe hij er bij zit en kijken bij mama. Paaseieren (van papier dan) mee om de boel een beetje op te fleuren als dat lukt.

  Voorlopig is ze de komende maanden in het verpleeghuis. Als het goed gaat met papa kan hij op termijn weer naar huis. Misschien wil ie dat wel helemaal niet meer, best gezellig zo in het bejaardentehuis als ik dat zo hoor :-) 

  In een poging om met een helicopterview te kijken leert de ziekte van mijn moeder:

  * vooral leven in het nu (morgen is nog heel ver weg)
  * vooral van elke dag genieten (hoe kwetsbaar zijn we eigenlijk, 1 hersenbloeding en je kunt als een plant zijn, of dood)
  * het eigenbelang maakt een enorme verschuiving door: niet ik (of het huis of het kind of .....) maar zij
  * dat er uit nare dingen ook positieve dingen te halen zijn die ons sterker maken

   

   
  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl