estrellademar.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Laatste artikelen

  Yeah, wij hadden voorjaarsvakantie. En bleven thuis. Kon ik mooi schilderen. Gedaan. Zelfs de tafel binnen moest er aan geloven. Is nu wit met zwart ipv helemaal zwart. Het witte deel moet nog een keer, dat wel. En de hal is nog niet klaar maar een deel staat in de 1e laag verf. Wordt wel leuk hoor, het is een heel verschil met donkerbruin.

  Dinsdag 28 feb kon ik terecht voor een thermografisch onderzoek. Gedaan. Uitslag volgt nog.

  Woensdag 1 maart wilde J wel shoppen. We gaan alleen voor dat wat je nodig hebt waarschuwde ik J. We gingen voor een rokje en een korte broek en eventueel nog 2 leggings aangezien haar maillots te klein worden.

  Ik wilde eigenlijk ook nog kijken voor een paar leuke kleine tafellampjes maar goed, we gingen eerst naar de kledingwinkels: Ter stal, Hema, Zeeman, eventueel nog Wibra. Ter stal werd het niet. Hema wel. Geen rok maar wel 2 leuke jurken met 2 bijpassende vestjes en 2 leggings. Klaar. Zou je denken haha. In de flow van belandden we bij de H&M. Daar zag ze een tuinbroek. Eerder in de tijd had ze al aangegeven dat ze zoiets wilde hebben. Het werd een korte tuinbroek. We hadden nog kadokaartjes met voldoende geld erop. Helemaal stoer en leuk. Daarna gingen we naar de Action om even te kijken voor tafellampjes. O ja en ook nog naar de speelgoedwinkel voor een speen voor de pop. Maar 15 euro voor een speen gaat me echt te ver, dus dat feest ging niet door. Bij de action hoorde ik mijn mobiel. CT aan de lijn. Of ik mijn vader wilde bellen. Ik belde met mijn vader. Hij huilde aan de telefoon. Mama in het ziekenhuis. Ze was niet goed geworden in de keuken toen ze eten aan het klaarmaken was, heftige hoofdpijn, hing over het aanrecht. Afijn, lang verhaal kort: zware hersenbloeding. Eerste 48 uur kritiek. We zijn halsoverkop afgereisd naar DH, J en ik. Nou daar lag ze dan, zo breekbaar en teer in ene in dat ziekenhuisbed. Echt niet leuk! We sliepen bij mijn vader om hem te ondersteunen en te verzorgen. Ik dan. J kon op donderdag gelukkig mee met mijn ex schoonzus en nichtje. Die heeft nog een paar leuke dagen gehad tot en met zondagochtend. Ik heb ondertussen bij mijn vader van alles gedaan, van wassen tot eten koken, brood klaarmaken, boodschappen doen etc. en natuurlijk naar het ziekenhuis met papa, aandacht geven, waken bij mama overdag samen met zus en broer. Het was moeilijk om te beslissen wat uiteindelijk te doen na zondag. J terugbrengen en onderbrengen bij anderen en zelf nog een paar dagen blijven? Of samen nog een dagje blijven en dan teruggaan? Het werd het laatste. We zijn maandagavond laat teruggegaan naar huis. J ging dinsdag weer naar school. Dat was een goede zet. Ze was helemaal happy aan het einde van de dag. De school deed haar goed. Mooi! Ik bleef een dagje thuis om bij te komen en de emoties de vrije loop te laten. Hard nodig want nog niet veel tijd voor gehad.

  De 48 uur kritieke fase ging voorbij, maar het blijft nog steeds spannend. Wat doet haar hoofd en lichaam? Ze is nu halfzijdig verlamd, komt dat weer goed? We moeten veel geduld hebben dat is een feit. En intussen ons leven zo goed en zo kwaad als dat gaat weer oppakken. Valt niet mee, dat merk ik wel. 
     Reacties

  Inmiddels is alles in het halletje gekit, althans, dat wat ik gekit wilde hebben. In principe kan ik ook nog de kieren dichten van het plafond (schrootjes!) maar misschien wil ik tzt wat anders, dan heeft kitten nu niet zoveel zin. 

  Ik wil me nog wagen aan de boarding in de keuken, om de kier te dichten met het plafond maar dan moet ik even moed verzamelen. Het moet natuurlijk wel mooi worden!

  Ik heb wat dingen veranderd in de keuken en opgeruimd. De kamer van kleur veranderd, is nu met gele accenten ipv met rode. Lekker zonnig.

  De verwarming in het halletje is nu donkergrijs. Een heel verschil. Het was superlastig verven maar allez, na de 2e laag ziet het er best wel mooi uit. Nu nog de deuren en de kozijnen. Wordt afwisselend grijs met wit (is nu donkerbruin). There is nog a job to do.

  Van de week ook nog geklust aan J haar haar. Een stuk eraf gehaald dus. Ze was/is er heel blij mee. Ging met los haar naar school (stond echt leuk) maar helaas, eenmaal bij de klas toch gauw weer een staart in het haar.

  Woensdag gaan we een andere pop halen. Gisternamiddag stond ze voor de deur. Met een halve pop. Een arm en een been waren eraf. Niet meer te lijmen ook. Zou jij dat leuk vinden mam als je nog een kind was?! Verontwaardigd stond ze met alle onderdelen van de pop in haar handen. Kijk dan! Ik wil een nieuwe pop!

  Nou zijn er genoeg kinderen die niet meer spelen met een pop en er toch nog eentje hebben dus dat werd speuren op marktplaats. En we vonden er een voor een redelijke prijs. Kan ze het geld dat er nog ligt van oma en opa mooi voor gebruiken. En de halve pop leggen we wel in de weggeefkast ofzo. Misschien zijn er kinderen die het wel leuk vinden om er bijvoorbeeld ziekenhuisje mee te spelen (pop heeft een ongeluk gehad, arm ligt eraf etc). 

     Reacties

  Eerder in de tijd had J aangegeven dat ze naar haar papa wilde. Ik heb toen E een mail gestuurd en gevraagd wanneer het kon. Het werd het weekend van 4 feb. Prima. Maar dat zegde E af want hij moest zingen. Of het dan het weekend daarna kon. Okee. Ik vroeg hem te laten weten wat we dan zouden afspreken qua dag en tijd en waar met het verzoek erbij om af te wisselen met Den Bosch. Bijvoorbeeld brengen naar Breda en ophalen in Den Bosch voor mij. Stilte. Dus donderdag (vorige week) stuurde ik hem een app met de vraag over hoe en wat. Hij appte toen 's avonds laat terug over tijden op vrijdagavond. En nee, zaterdagochtend ophalen ging niet want hij moest werken. Ik overlegde met J. Ze haalde haar schouders op over het feit dat papa in de ochtend moest werken. Nou okee dan, ik niet, maar goed als zij het niet erg vond, who am I etc. 

  Gisteravond vroeg ik aan J: en moest papa inderdaad werken op zaterdagochtend? Jaaa zei ze, hij was al heel vroeg weggegaan. En hij was nog maar net thuis in de middag en toen ging hij weg naar de kerk. Want papa gaat altijd zaterdagmiddag naar de kerk.

  Hmmmm…..ze hebben elkaar iets van 12 weken niet gezien. 

  Afijn, het gaat om de kwaliteit denk ik dan maar (althans ik probeer zo te denken) en niet om de kwantiteit………………
      Reacties

  Zaterdag de wekker om 07.30 uur. Opstaan, douchen, douche schoongemaakt (mijn handen jeuken om de douche helemaal onder handen te nemen, op te pimpen dus) maar goed, eerst maar weer even schoonmaken. Het had gesneeuwd vannacht en ook in de ochtend viel er sneeuw. Maar ik moest en zou naar de bouwmarkt om verf te halen. Ik had niet genoeg om de muren te schilderen. Eerst zette ik alles opzij om uberhaupt te kunnen schilderen. 

  Punt was: ik had een schilderij weggedaan. En die had een afdruk achtergelaten op de muur. Bijschilderen had niet geholpen, de hele muur moest opnieuw. Een andere muur had ik ook geprobeerd even een stukje bij te tippen maar helaas, ook daar kleurverschil. Dus ook die moest opnieuw. 

  Dus rond half 10 in de auto naar de bouwmarkt. Hadden ze geen grote emmer meer in de kleur. Balen. Dan maar een kleine emmer. Nog acrylaatkit gekocht. Klaar. Toen door naar een kialapunt in de buurt. 9 km verderop. Doen we dus ook niet meer zo, beter dan maar via DHL, iets duurder maar wel dichterbij. Afijn, pakketje opgehaald, en nee, niet langs P, helaas, maar gewoon door naar huis. Koffie en toen aan de schilder. Eerst de muur naar de gang toe. Extra goed verf erop zodat alles in 1x gedekt zou worden (wit op wit, dat scheelt). Toen de muur bij het raam. Eigenlijk moest de keuken ook nog een keer. Dus hup, ook de muren (muurtjes) in de keuken. Ondertussen keek ik naar de muur bij de deur. Ik zag twee hele lange strepen. Tjemig, kan ik nou niet eens een muur schilderen! Maar gelukkig, het was schijn, het moest wat langer drogen, precies op de naden van het behang. Ik was het zat, al dat schilderen. En van het een komt het ander lijkt het wel. Want de bovenplinten moesten ook nog even extra aangezet. Morgen! Nu eerst naar buiten. Ik fietste naar de Praxis om daar te kijken naar Grossfillex en andere merken die kunststof platen en tegels hebben etc. Uurtje rondgekeken en toen weer terug naar huis. Eenmaal thuis: kooktijd. Kikkererwten met pompoen en linzen en veel kruiden, zeg maar een stoofpot. Lekker!

  Beetje op tijd naar bed hahaha, na al dat schilderen pffff.

  Zondag: 08.30 naast mn bed. Douchen, oefeningen, ontbijt. Ik had gezien dat de muurtjes in de keuken her en der bijgetipt moesten worden, het was ook lastig verven geweest met niet al teveel licht of vals licht (ook niet fijn). Ik had zaterdagavond bedacht dat het misschien een goed idee was om schoolbordfolie te kopen om boven op de boarding te plakken (boven de keukenkastjes dus). Konden we leuke spreuken op schrijven enzo. Maar achteraf bezien leek me dat toch geen goed idee. Eerst maar eens schoonmaken die handel. Yoo dat scheelde al een halve tint in kleur ongeveer. Lichter dan he. En zo kwam van het een het ander. Na de boarding volgde de keukenkastjes. St Marc is echt een wondermiddel in combi met de speciale sponsjes van de action. En na de keukenkastjes (buitenkant alleen, was al werk genoeg to be honest) volgde de lamp in de keuken. Ik beken: ik had er nog niet eerder iets aan gepoetst. Dat werd dus echt hoog tijd. Ze zien er weer uit als nieuw. Kostte me wel anderhalfuur ongeveer omdat ik dacht dat ik de glaasjes uit de lamp kon halen. Wat niet lukte, ook niet toen het schroefje (glaasjes zaten vast met een schroefje duh) eruit was. Vastgeplakt denk ik. En na de lamp was het de beurt aan de plinten bij de eethoek. Schoongemaakt. Het zag er meteen al een stuk beter uit. Na al dat poetsen werd het schilderen: de muurtjes in de keuken even bijwerken, de plinten boven de muren van gister schilderen en de plinten bij de eethoek ook maar meteen geschilderd. Daarna alles opgeruimd. Al een klus op zich met het uitspoelen van de kwasten en de latexemmer. Tot slot van het schoonmaakfestijn nog ons groene stoeltje in de keuken onder handen genomen. Na al die jaren was ie eigenlijk niet meer groen maar grauwgroen. Oftewel: het zag er echt niet meer uit. Ook hier deden St Marc en de sponsjes van de Action wonderen (schuurspons en gewoon schoonmaakmiddel voldeden niet). Stoeltje ziet er weer uit als nieuw! Genoeg gedaan, soms moet een mens ook weten wanneer te stoppen, ja toch?. Nog even naar buiten geweest en daarna: diner for one. Thuis. Makkelijk maar toch niet zo gezellig.

  Nu nog de gordijnen in de was. Want wat aan de lamp (en bovenop de keukenkastjes) zit, zit natuurlijk ook in het gordijn. Het is al even geleden dat ze voor het laatst zijn gewassen. Komt goed, een dezer dagen. De andere helft van de woonkamer moet ook nog een keer opnieuw geverfd eigenlijk. Maar eerst verder met de hal. Kitten en schilderen. En zo blijven we gezellig bezig. Ik ga ook nog alle gaatjes dichten in de douche en wc en bij J in haar kamer. Ideaal spul, die muurvuller van Alasbastine. Ik heb ook de gaatjes in de muur bij het raam in de woonkamer kunnen dichten waar de bouwdeskundige in had geprikt met zijn schroevedraaier. Niks meer van te zien. En zelfs de schroeven van de roede-houder zitten weer beter vast in de muur: het hangt weer recht allemaal.   Echt wel :-)


   
  Reacties

  Vrijdagavond dus bracht ik J naar B. Ze vond het spannend. Hield de hele tijd mijn hand vast. We hadden sneeuw onderweg, dus rustiger aan. Om 20.25 uur (we waren er bijna) ging mijn mobiel. E aan de lijn. Dat ie er was. Wij ook zei ik, nog 2 stoplichten te gaan. Ze treuzelde bij het uitstappen. Ik stond al naast de auto met de tas in mijn handen. Niet dat ik haar weg wil hebben (in tegendeel) maar iemand (E dus) nodeloos laten wachten vind ik ook niet zo. We maakten voetstappen in de sneeuw. Kijk mama, dit zijn mijn afdrukken. Ik gaf ze met mijn afdruk een kusje. Ze stapte in en na nog een dikke kus reden ze weg. Het was ook al even geleden. Medio november dat ze hem gezien had.

  Op de terugweg naar huis geen sneeuw. Wel vond ik de rit lang duren zomaar. Zonder J, dat zal het verschil zijn.
  Bij het afzetten van J had ik E gevraagd of ze dan zondag naar Den Bosch konden komen. Hij knikte ja. Doe je nog even appen hoe laat dan? Hij knikte ja.

  Maar toen het middag was op zondag had hij nog niet ge-appt. Dus stuurde ik een berichtje met hoe laat vanavond. 20.30 uur kreeg ik terug. Ik dacht na en zwichtte. Okee dan zie ik jullie vanavond op het station in Den Bosch om 20.30 uur smste ik terug. Ik had nu 3x Den Bosch genoemd, dat moest goed gaan. 

  Het was tegen 19.00 uur toen ik nog even naar boven ging om iets anders aan te trekken. Toen zag ik de plank in de douche. O ja, die moest ook nog gedaan. Kon nog wel even, ik zou rond 19.30 uur in de auto stappen. Om 19.15 uur was ik weer beneden en checkte mijn mobiel. Een app. Van E. We zijn er om 20.00 uur, tot zo.

  Tot zo? Men! Ik appte terug dat ik dan NU ging rijden (19.15 uur dus). En dat deed ik. Ik sprong in de auto en reed naar Den Bosch. Ik was er precies om 20.00 uur. Ik zag geen bekende auto. Ik ben er smste ik naar E. Geen reactie. Ik belde. Geen contact. Ik belde nog een keer. Geen contact. Ik smste: waar zijn jullie? Geen reactie. Ik belde nog een keer. Geen contact. Ik belde naar mijn zus, misschien lag het aan mijn mobiel ofzo. Maar nee, ik kreeg keurig mijn zus aan de lijn. Het was 20.10 uur en niks of niemand te zien. Ik begon te huilen, raakte lichtelijk in paniek. Wat nu als hij in Breda stond? Wat nu als hij aan de andere kant van het station stond? Wat nu als zijn mobiel het niet deed? Wat nu als? Mijn zus zei dat ik nog even moest afwachten. Ik hing weer op en probeerde nog een keer te bellen met E. Lukte niet. Ik probeerde een ander nummer waar hij een keer mee had ge-smst maar dat was buiten gebruik. Om 20.14 uur smste ik nog een keer: Ik ben op het station in Den Bosch. Geen reactie. Somehow liep ik naar iemand van de handhaving om te vragen of er misschien nog een ingang was, aan de achterkant (beetje suffe vraag maar ja, in paniek he). Ik legde hem al huilend uit dat ik wachtte op mijn kind die bij haar papa was geweest etc maar dat ze er nog niet waren en ik E niet kon bereiken. Zal ik eens proberen te bellen vroeg hij. Intussen had hij me even meegenomen naar binnen in het station, beetje de warmte in. Maar ook hem lukte het niet. Ik ga weer terug naar de auto zei ik hem. Hij liep mee en men toen ik vlak bij mijn auto was riep ik uit: Oh daar staan ze. Desondanks kon ik niet meer stoppen met huilen. Dus daar stond ik dan te snikken. De man van de handhaving dook met zijn gezicht in de auto van E. U bent niet bereikbaar (of zoiets) zei hij tegen E. E begon uit te leggen dat hij geen beltegoed meer had, maar zijn andere nummer (oude nummer) die had het nog wel gedaan (althans zo begreep ik het, maar ja, ik had helemaal niet meer aan dat oude nummer gedacht). De man van de handhaving zei blij te zijn dat het allemaal goed was nu en dat E het kind weer over kon dragen aan de moeder. En ik stond daar maar te snikken. E begreep het wel, dat ik ongerust was. J begon ook te huilen omdat ze afscheid moest nemen van haar papa. Lekker stel. Lukt het je wel om te rijden vroeg E? Neem anders straks even koffie met wat lekkers erbij. Ik knikte. We stapten in, ik stelde de navigatie in op ons huisadres en daar gingen we. Langzaam aan werd het huilen minder en tegen de tijd dat we thuis waren was de stemming weer een beetje gewoon.

  Een paar dingen heb ik geleerd: a. ik moet het kenteken weten van de auto van E b. ik moet het thuisnummer hebben van E zodat ik zijn vrouw kan bellen, en c. J krijgt voortaan altijd haar mobiel mee, opgeladen en wel, of ze dat nou wil of niet.

     Reacties

  Wij hebben weer buren. Gezellig. Een jaar lang heeft het tussenhuis (3 op een rij) leeggestaan. Maar nu dus weer bewoond. Een stel. Met twee auto's.

  Tja, en je raadt het misschien al, die auto's staan ook bij mij voor de deur als ik toevallig weg ben met de auto en zij komen intussen thuis. Heb ik geen plek meer.

  Op zich niet zo erg, ik kan op het pleintje staan, 10 meter verder lopen. No big deal.

  Maar toch stoort het me. Ik zou het niet in mijn hoofd halen om bij een ander voor de deur te gaan staan.

  Waarom doen zij dat wel? Ik zie ook dat ze gewoon bij de andere buren voor de deur staan. Moeten die dus parkeren op het pleintje.

  Tuurlijk, er staat nergens geschreven dat ieder zijn plek heeft voor de deur. Maar toch. Het is een beetje een ongeschreven wet. Het heeft ook te maken met rekening houden met elkaar. We hebben allemaal een auto. Die kunnen keurig voor ieders deur. Heb je meer auto's? Dan moet je toch echt even uitwijken naar het pleintje met je 2e auto.

  Het rare is, hij kwam wel vragen hoe laat J naar bed gaat zodat hij daar rekening mee kon houden met boren. Kijk, daar houden we van.

  Maar met die auto's....ik snap het niet. Moet ik er wat van zeggen? 

  Of laten gaan? 

  En dan gister de app van E op mijn vraag wat we afspreken. Ik kom J ophalen na mijn werk tussen 18.00 en 19.00 uur appte hij. Ik dacht dat ie haar thuis kwam ophalen. Verrassend dat wel maar okee, scheelt weer een ritje. Maar zo was het dus niet. Ik zie jullie dan in B. Hoe bedoel je? Nou vrijdagavond in B dus tussen 18.00 en 19.00 uur. Ja doei! Gaan we echt niet doen om die tijd. 

  Wat is dat nou voor mentaliteit? Ik snap zoiets niet. Ik ga echt niet in de filetijd naar B rijden. Dat heb ik al eerder gezegd. En zo makkelijk, alsof we even in de lucht springen a la tita tovenaar en dan in B zijn. Even knippen met je vingers en klaar. NIET! Ik moet er 5 kwartier voor sturen (en 5 kwartier terug) als het mee zit. 

  Afijn, na overleg met J en de belofte dat we maandagavond the voice gaan kijken via uitzending gemist is ze bereid om vanavond mee te gaan naar B. Om 19.00 uur in de auto, gegeten en al, kunnen we om 20.30 uur er zijn. 

  Nu nog wachten op de bevestiging van E. 

  Ik wil me niet druk maken. Welnee, waarom zou ik?

  En waarom lukt dat niet?

  Update: pas laat in de middag, na een sms van mij, kregen we de bevestiging: 20.30 uur was okee. 


  Reacties

  Wij schrijven elkaar briefjes. Ik krijg hele mooie mee, met heel veel liefde erin. Of erop :-)

  Zoals deze: ik hou van jou zoveel zoveel, jij bent van mij, je kan niet uit mijn hart, je zit gevangen xxxx van J

  Ahhhhhhhhhhhhhh

  Nou eten we vanavond spruitjes dus of ze me dan nog steeds zo lief vindt? Maar morgen maak ik het goed, dan mag ze aan de tomatensoep :-)

  Ik kreeg vorige week een oproep voor de bus. Het maakte me zenuwachtig. What to do? Een brief staat klaar, hij moet alleen nog op de bus. Ik zie er vanaf voorlopig.

  Intussen is de hal wit. Althans, de muren. Nu nog verder met grijs voor de kozijnen en de deuren. There is nog a job to do. En eigenlijk moet ik ook even kitten omdat het kozijn niet helemaal aansluit met de muur, of andersom. Heb ik net alabastine muurdinges gekocht voor de gaatjes in de muren, kan ik nu weer kit gaan halen voor dit. Volgens mij word ik de komende tijd een herkenbaar gezicht in de bouwmarkt.

  Ik heb wel gezien dat er hele mooie systemen zijn om de tegels in de wc en badkamer op te pimpen. Niet met verf maar met kunststoftegels. Top! Het biedt ook mogelijkheden voor die vreselijk behangen muur in mijn slaapkamer. Een doorn in het oog. Het hele behang trouwens in mijn slaapkamer. Er komt een dag en dan gaat het er allemaal af en dan maak ik er iets moois van. Inclusief de vloer. Als ik dan toch geld overhou in de maand kan ik het net zo goed besteden aan dit soort dingen.

  Wit met grijs dat is het doel voor het huis. De stip op de horizon.

   

   

   


  Reacties

  Vorige week tijdens een vergadering kwam de afkorting voorbij van een assessmentbureau. De naam bracht me terug in het verleden. Zou HM er nog werken? Ik googelde en ja hoor, bingo. Ik stuurde hem een mail en kreeg vanochtend een enthousiaste mail terug. Leuk zeg! Een van mijn andere oud collega's, heb ik inmiddels gezien op internet, woont in N. Hoe grappig! Ahh, HM, ik ben nog op zijn bruiloft geweest. Ik noemde hem altijd veertje. Hoe lang is dat wel niet geleden? Pfff, bijna twintig jaar denk ik wel. One of the persons who makes me smile. Fijn om te lezen dat het goed met hem gaat, echt wel.

  Reacties

  Wij waren naar de Ikea. Voor een meubelstuk. Zwaar. Dat wisten we al. De vorige keer wilde J al heel graag dat ik het meenam maar ik zag het niet zitten. We hadden al 2 kastjes en ik had pijn in mijn rug. Volgende keer, beloofd.

  En die volgende keer was dus gistermiddag. Loeidruk. Plundra. Nou dan weet je het wel. Maar goed, we vonden een plek voor de auto en doken onder in de massa.

  Het meubelstuk kregen we op het karretje. Hoe krijgen we dat nu in de auto vroeg J. Ah, ik vind wel iemand die even wil helpen zei ik. En dat was ook zo. Toen wij met onze kar uit de lift kwamen liep er achter ons een stel. Ze liepen dezelfde kant op als wij. Meneer vroeg ik, wil u mij zo even helpen om dit in de auto te leggen?

  Wilde hij wel.

  Geregeld!

  Nu nog eruit. Buurman vragen? Ik aarzelde. Ik had van de week ook al de buurman gevraagd voor iets. Ik probeerde een paar huizen verderop. Andere buren :-)

  Maar die hoorden mij niet. What to do? Vraag het toch gewoon aan de buurman zei J. Wat maakt het nou uit, het is juist goed om te vragen.

  Toen kreeg ik een idee. We lieten de zware doos zakken vanuit de achterklep op de grond. En daarna rolde ik het, nou ja, vierkantte ik het hahaha, het huis in. J vond het prachtig. 

  Nu nog in elkaar. Ik ga er deze week op studeren. Kijken of het lukt. De twee kastjes die we hadden gekocht zijn ook gelukt. Met een klein beetje hulp van spierkracht hahaha.

  Afijn, voordat we thuis waren gisteravond, gingen we nog even langs de AH voor boodschappen. Een tas zou wel handig zijn. Helaas lag er niks van dat in de auto. Maar wel de zwarte pietenzak. Ook handig. J zag het pas toen ik bij de kassa alles in de zak deed. Mam! zei ze, dat kun je toch niet doen? Ik schaam me dood!

  Het begint nu al. Negen jaar en je dan al schamen voor je moeder. Dat wordt nog wat :-)

   
   

   

  Reacties

  Ik dirigeerde haar de kamer uit. Hardhandig. Omdat ze weigerde de kamer te verlaten. Na herhaalde opdracht van mij.

  Tja, toen werd ik dus boos. En daarna verdrietig. Dat het haar toch weer lukt om mij boos te krijgen.

  Niet zo gek overigens. Komt met veel poeha naar beneden en staat te schreeuwen tegen me alsof ze 18 is.

  En dan nog. Ook als ze 18 zou zijn zou ik het niet tolereren. 

  Schreeuwen dus. En ze wilde er niet mee stoppen.

  Dat werd dus huilen geblazen. Voor haar omdat ze hardhandig richting trap werd geduwd en voor mij van binnen omdat ik de verkeerde keuze maakte.

  Beter was geweest:

  Eerst even keuze geven: of je stopt nu en dan kun je beneden blijven of je stopt niet en dan wordt het vervelend. Zeg het maar.

  Of gewoon totally neglect en zwijgen en haar laten schreeuwen ofzo. Ik bedoel: who cares anyway, lekker laten schreeuwen. En dan later maatregelen opnoemen vanwege haar gedrag.

  Maar goed, het liep anders. Ze kwam weer naar beneden. Wat kom je doen vroeg ik haar. Sorry zeggen zei ze. Het is maar goed dat al je klasgenoten je niet zien als je zo doet zei ik haar. Ze zouden omvallen van verbazing. Idem voor je vader. Daar doe je dat gedrag vast niet. 

  Zwijgend zaten we aan het ontbijt. Zij aan de bar, ik naast de open haard. Ik had geen zin om tegen haar aan te kijken.

  Zwijgend fietsten we naar school. Het was 'oh kom er eens kijken wat er in mijn schoentje zit' ochtend. Ik had er geen zin in. 

  Ik heb haar gezegd dat ik er nog over nadenk of ze af mag spreken vanmiddag.

  En daarna ben ik weggegaan. Maar niet zonder een kus.

   

   

   

   

   

   

   


  Reacties
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl